Gondola Guttormsen

 

GondolaCrispiCrispiCozy

Gondola Guttormsen – AGILITY

Gondola er født og oppvokst i Nederland og har bodd i Norge siden 1987. Hun har konkurrert i LP fra 1994 og i agility fra 1996.  Gondola og hundene hennes har flere år på rad blitt Årets Lydighet og Agility Collie i Collie klubben,  Årets Lydighet og Agility Aussie i Australian Shepherd Klubb Norge, de har vært Fylkesmester i Lydighet kl.3, vært flere ganger på rekruttlandslaget i agility,  og Årets Beste Agility Hund  i Norge.  Blitt Norgesmester på Lag i agility og individuelt i NM nr. 5. Nå har Gondola en ny hund og for første gang, en ”liten” hund etter 4 store, Shetland Sheepdog, Crispi, født i mai 2015.

Gondola elsker agility, hun trener og konkurrerer selv, og er NKK Instruktør trinn 3. I 2010 ble hun også FCI agility dommer og dømmer mye i Norge og noe i utlandet.

Om samarbeidet med Canelana sier Gondola:

Hunden min er alltid med meg i bilen og det er derfor viktig at den har det bra og ikke fryser. En del hunde-eiere har en misforstått oppfatning om at pelsen holder hunden varm, uansett temperatur.  Det er nok ikke riktig.  Selv har jeg alltid hatt hunder med mye pels, men de kan også fryse, spesielt under magen hvor de har mye mindre pels.  Når hunden fryser, viser den tegn på mistrivsel og vil ikke kunne yte det samme som når den har det lunt og fint.

Agility er en ”eksplosiv” sport, på en konkurranse skal den yte i 30-40 sekunder og det er der og da det gjelder. Når vi er på trening, trener vi som vi er på en konkurranse, det betyr at hunden også må yte maksimalt fra første sekund.  Det er veldig viktig med oppvarming og det ”å gå ned” hunden, men enda viktigere er den tiden den sitter i bilen og venter på sitt neste løp eller treningsøkt.

Katla hjul SkuiStavanger - hopp

Jeg har prøvd mange forskjellige dekken i løpet av alle disse årene jeg har hatt hund, men etter å ha brukt Canelana ulldekken, kan jeg ikke tenke meg å ha noe annet. Ull er varm, den puster og er ikke statisk.  Det merker du med en gang når du tar av dekkenet, ingen elektriske/statiske reaksjoner, noe jeg har opplevd skjer med andre dekken.  I tillegg er ull myk, den blir ikke hard/stiv eller knitrer/”lager lyd”, når det blir mange minusgrader.  Ull er bare det beste som finnes og Canelana dekkenene har i tillegg kjempegod passform.  De er funksjonelle og de slutter så godt rundt hunden at det også er mye ull under magen.  Når jeg tar Crispi ut av bilen, er hun varm og god og det føles deilig!